Tidsbegränsade anställningsformer

Allmän visstidsanställning:

En anställning under begränsad tid, när arbetsgivaren har behov av extra personal.  Om du haft visstidsanställningar för samma arbetsgivare under sammanlagt två år inom en femårsperiod ska de övergå i en tillsvidareanställning.

Det finns inga regler för hur kort en visstidsanställning kan vara. Blir du exempelvis anställd för att arbeta tre timmar en dag och ytterligare tre timmar nästa dag, är detta rent arbetsrättsligt två olika visstidsanställningar.

Ändå tillämpar många arbetsgivare “timanställning”. Det innebär vanligen att du ska vara tillgänglig vissa fasta arbetstider, oftast heltid, men hur länge du faktiskt arbetar är det arbetsgivaren som bestämmer. Och du får inte lön när du är tillgänglig och väntar på samtal eller sms från arbetsgivaren, utan bara när du faktiskt arbetar. Det här är ett otryggt sätt att arbeta på, och som inte är syftet med våra tjänster som egenanställningsföretag, och som inte heller inte ställer upp på.

En  frilansare, eller konsult jobbar och sätter sin timdebitering på ett sådant sätt att det även kompenserar för den tid mellan uppdrag som man inte kan debitera för. Vi hjälper dig att skriva ett uppdragsavtal där du tar höjd för debiterbar tid, helgdagar och semester.

Vi har en kalkylmall där du kan räkna på vilken timdebitering du bör lägga dig på, för att få rätt ersättning i förhållande till din uppdragsgivare. Kom ihåg att uppdragsgivaren behöver dig lika mycket som du behöver uppdragsgivaren

Vikariat
Ett vikariat är en typ av visstidsanställning som används för att ersätta en anställd som är frånvarande, exempelvis på grund av sjukdom, studier eller föräldraledighet. Vikariatet omvandlas automatiskt till en tillsvidareanställning när du har vikarierat i mer än två år under en femårsperiod. Som vikarie ska du få samma löne- och anställningsvillkor som en tillsvidareanställd. Gäller särskilt pensionsvillkor.
Som vikarie kan du ju fortfarande  jobba Frilans, och din timdebiteringskalkyl bör vara lite annorlunda, Var är då noga med kollektivavtal och eventuell avsättning till pensioner.

Säsongsanställning
Om du ska jobba som jordgubbsförsäljare, skidlärare eller i en glasskiosk kan du få en säsongsanställning. Den här typen av anställning används för arbeten som bara utförs under en viss del av året. Många unga får sitt första jobb i form av en säsongsanställning. Vi jobbar mycket med trädgårdsföretag som ofta har årstidsbundna avtal. Om du varit säsongsanställd i mer än sex månader de senaste två åren och inte kommer att få fortsätta vid den nya säsongens början så ska arbetsgivaren berätta det senast en månad innan säsongen börjar.
Som säsongsarbetare är du ju fortfarande frilans, och din timdebiteringskalkyl bör vara lite annorlunda. Vi hjälper då till att förhandla om ev nästa säsong. Det ligger i vårt intresse att du har en kontinuitet i din säsongsanställning. Restauranganställda kan jobba på skidresort på vintern och badresort på sommaren.

Tidsbegränsade anställningsformer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.