Vi servar ditt internet

Co-location Raspberry Pi

Raspberry_Pi_2_B_pictureÄnda sedan Raspberry Pi om ut på marknaden har vi varit entusiaster. Tack vare olika utbildningsuppdrag på olika gymnasier kan vi erbjuda hosting av Raspberry Pi. Till ett pris som en vanlig hemsida kan du ha en egen server. Antingen skickar du en Pi till oss med posten eller så köper vi in en och förinstallerar det du vill ha på den. Vi ger den ett publikt IP nummer och pekar en domän till den. Sedan är det klar för dig att ta över. Vi håller utbildningar och hjälper dig komma igång. Vi föredrar att använda den senaste modell 3 eftersom den är mycket snabb och kan användas till många olika uppgifter.

Vem vänder sig tjänsten till ?

Alla som kör lätta till medel tunga applikationer på Internet. En Raspberry Pi har ungefär samma prestanda som en Virtual Private Server (VPS) som brukar vara 3 till 4 gånger dyrare.

Vilka applikationer eller tjänster kan man köra?

Webb server

Raspberry Pi kan enkelt och eftektivt köras som en webbserver. För en extra avgift installerar vi Apache, PHP, och MySQL server samt PHP MyAdmin för att administrera dina databaser. Det fungerar utmärkt att installera och köra WordPress på Raspberry Pi.

FTP Server

Tillsammans med vårt extra paket  NFS filsystem kan Raspberry Pi fungera som en utmärkt FTP server. Vårt standardpaket innehåller 16Gb som egentlligen är avsett som en backuparea men som även kan användas för att ladda upp filer.

DNS server

Extra bra fungerar Raspberry Pi som en sekundär DNS server

Övervakning

Installera en SNMP nätverksövervakning

WiFi Controller

Ett billigt sätt att köra en Ubiquity WiFi controller.